Udvid filter
Sportsvognene fra AMG

___

Vi har naturligvis også et udvalg af AMG'ere der er forberedt til attraktive leasingaftaler, og skulle vi ikke have lige nøjagtig den AMG, som du søger, har vi mulighed for at købe direkte hos fabrikken eller igennem vores kæmpe netværk syd for grænsen. Altså lettere brugt, naturligvis!

Historien bag AMG.

Når man taler om det ypperste fra Mercedes-Benz, kommer man ikke uden om AMG. I det hele taget er der ikke meget, der kommer uden om en AMG! Siden 1967 har AMG udviklet højtydende pragteksemplarer af de fleste Mercedes-Benz, vi kender fra gadebilledet. Firmaet AMG ligger i Affalterbach i Tyskland og har siden sin spæde start i 1967 leveret specialfremstillede dele til Mercedes-Benz. Men først i 1990 overtog Daimler AG styringen af den forholdsvis lille fabrik. Og siden 2005 har Daimler AG haft det fulde ejerskab af selskabet, der går under navnet Mercedes-AMG GmbH.

Af klassiske AMG modeller kan vi nævne den ikoniske AMG 280E fra 1969, den legendariske AMG 300 SEL 6.8 fra 1971, som vandt 24 timers løbet på Spa Fancorchamps - og ikke mindst AMG 300 E 6.0 fra 1984. Alle sammen ikoner, der danner historien omkring AMG, som fortsat formår at flytte grænser for, hvad man kan forvente af ”almindelige” gadebiler.

One Man, One Engine.

AMG har altid adskilt sig fra konkurrenterne, og ét af de højdepunkter der så unikke ved en AMG, er de håndsamlede motorer, som du kan finde i alle 45, 63 og 65 modellerne. Motorerne er udviklet og testet på Mercedes-AMG's hovedkvarter i Affalterbach, Tyskland, hvor de dagligt videreudvikler teknologien og kunsten i at bygge en ekstremt potent og moderne motor, til en tid hvor CO2 udledning og miljø-bekymringer også lægger et pres på fabrikanterne. Men med et par sunde doser galskab og fornuft, har AMG alligevel formået at udvikle motorer, der både har vundet mange priser, men også hjerter verden over.

Med "One Man, One Engine" princippet, er motorerne samlet og bygget på en måde, der måske i dag endda virker gammeldags, men de dygtige og højtuddannede motorteknikere håndsamler altså motoren fra bundstykket til hver en bolt, med fuld opmærksomhed på selv de mindste detaljer og spændingsmomenter. 

Til sidst, efter gennemgående, lange og hårde stress-tests af motoren, kan teknikeren sætte den velkendte, underskrevne metalplade på motorcoveret. En slags garanti for perfektion i motorbygningen.